Hlavní obsah

Ovládne Button v Číně kvalifikaci?

Největším favoritem nedělní Velké ceny Číny je pilot stáje Brawn GP Jenson Button. Brit zvítězil v obou úvodních závodech sezóny a největší šance má podle expertů i v Šanghaji. Bookmakeři Tipsportu vám připravili speciální příležitost, v níž si můžete vsadit, zda lídr šampionátu vyhraje i sobotní kvalifikaci.

Článek

Buttona označil za troubu šéf stáje Renault Briatore, jenž zároveň ostře zkritizoval rozhodnutí Odvolacího soudu FIA, který potvrdil výsledky prvních dvou Grand Prix. A zamítl protest několika stájí proti difuzorům Brawnu, Toyoty a Williamsu. „Někteří lidé se více věnují politice než závodění,“ zkritizoval Briatoreho šéf seriálu Ecclestone.

Jednička Renaultu Alonso má na kontě čtyři body, úřadující mistr světa Hamilton dokonce jediný. Ani ten ovšem nevybojovali piloti Ferrari, jeden z tradičních favoritů tak zažívá nejhorší start seriálu v posledních 17 letech. První Button má 15 bodů, jeho stájový kolega Barrichello má deset bodů. Následují oba piloti Toyoty Trulli a Glock.

Button vyhrál páteční volné tréninky, druhý byl o 25 tisícin sekundy Němec Rosberg s williamsem a třetí druhý pilot Brawnu Barrichello. Trápilo se Ferrari, Massa zajel dvanáctý čas, Räikkönen dokonce až čtrnáctý.

Na vítězství Jensona Buttona v kvalifikaci si můžete vsadit v kursu 2,1. Možnost, že Button kvalifikaci nevyhraje, ohodnotili bookmakeři Tipsportu kursem 1,57.

Reklama