Hlavní obsah

Potvrdí Vettel v Číně vítězství v kvalifikaci?

PRAHA

Překvapivým vítězem kvalifikace na nedělní Velkou cenu Číny se stal pilot Red Bullu Sebastian Vettel. Německý závodník nechal za sebou celé pole, včetně dosavadního suveréna sezóny Buttona, a připsal si druhé kvalifikační vítězství v kariéře. Předtím uspěl loni v Monze, kde poté oslavil senzační a premiérový triumf. Vsaďte si na vítězství Vettela v šanghajském závodě a vyhrajte trojnásobek vkladu!

Článek

Brit Button v kvalifikaci skončil až pátý, na Vettela ztratil necelých 35 tisícin sekundy. Za třetím vítězstvím v sezóně tak vyrazí až ze třetí řady.

Z první odstartuje společně s Vettelem zkušený Španěl Alonso, který se svým Renaultem na poslední chvíli proklouzl na druhou příčku. „Jakmile dodáte do auta novou část, musí se to projevit. Najednou máme zase konkurenceschopný vůz,“ řekl po kvalifikaci Alonso, který sice jede bez KERSu, ale už s narychlo upraveným difuzorem.

Z druhé řady vyrazí další pilot Red Bullu Weber společně s Brazilcem Barrichellem z Brawnu. Zklamáním skončila kvalifikace pro pilota stáje BMW-Sauber Kubicu. Polák skončil až osmnáctý a vypadl už v první části kvalifikace. „Trápíme se. Měl jsem problémy s měkkými pneumatikami a brzdami,“ prohodil jen zklamaný Kubica.

Zlepšení vozu ukázal McLaren, obhájce mistrovského titulu Hamilton přesto vyrazí až z devátého místa. I tak je to Britův nejlepší výsledek v sezóně. „Je dobré být v elitní desítce, jsem spokojený. Udělali jsme krok dopředu, to je důležité,“ těšilo Hamiltona.

Problémy má nadále Ferrari, přestože Räikkönen skončil v kvalifikaci osmý. Massa odstartuje až ze třinácté příčky a je vidět, že vozy italské stáje se nemohou s nejlepšími zatím rovnat. Na překvapivém desátém místě skončil jediný letošní nováček seriálu - dvacetiletý Švýcar Buemi s vozem Torro Rosso.

Na vítězství Vettela v závodě si můžete vsadit v kursu 3. Umístění na 2.-3. místě ocenili bookmakeři Tipsportu kursem 1,6. Pokud Vettel dojede na 3.-6. příčce, můžete vyhrát 1,4násobek vkladu. Na umístění Němce na 4.-8. místě si můžete vsadit v kursu 1,3.

Reklama