Hlavní obsah

Hokejové MS startuje i pro Čechy, soupeřem jsou Dánové

PRAHA

Lehkého soupeře na úvod světového šampionátu mají čeští hokejisté. Ti v prvním duelu změří stejně jako před rokem síly s Dánskem. V Klotenu v sobotu nasadí trenér Růžička jen sedmnáct hráčů, kompletně soupisku stále nezaplnil. Čeká se ještě na případné posily z NHL, v níž končí první kolo play-off.

Článek

Zatím jako poslední se k týmu přidal urostlý bek St. Louis Roman Polák. Právě obranu kouči nejvíce řeší, připojit by se ještě mohl bek Columbusu Hejda. Jen na tribuně mistrovství světa zahájí trojice Vašíček (menší zdravotní problémy), Kvapil a Frolík.

Před rokem v Quebéku měl vzájemný zápas nečekaný úvod. Češi inkasovali z první střely soupeře už po půlminutě a do šaten se po první třetině šlo za stavu 2:2. Pak se ale favorit prosadil a zvítězil 5:2. Jeden gól vstřelil Kotalík, který je v kádru i letos.

Předpokládaná sestava ČR:
Štěpánek - Židlický, Čáslava, Rachůnek, Blaťák, Polák, Němec - Jágr, Hemský, Čajánek - Kotalík, Marek, Rolinek - Irgl, Hlinka, Klepiš - Červenka, Olesz.

Jako jedničku pro šampionát určili trenéři dvaadvacetiletého Jakuba Štěpánka z Vítkovic, který má na svém kontě pouhé tři reprezentační starty. Náhradníkem je zkušenější Prusek.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,05, na Dány vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 14,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 11.

Reklama