Hlavní obsah

Potrápí Maďaři po Slovácích i Kanaďany?

PRAHA

Druhé vystoupení na mistrovství světa čeká hokejisty Maďarska. Ti postoupili mezi světovou elitu po 70 letech a ve svém úvodním vystoupení ve Švýcarsku potrápili favorizované Slováky. Těm výhru zachraňoval až v poslední minutě kapitán Bartečko. V neděli se Maďarsko utká s dalším silným soupeřem – Kanadou.

Článek

Výběr z kolébky hokeje neměl na úvod turnaje potíže s Běloruskem, které zdolal jasně 6:1. První dva góly vstřelila loňská jednička draftu Stamkos, pak úřadovala legie z Ottawy. Prosadili se Spezza a Fisher, dokonce dva góly vstřelil kanonýr Heatley.

Maďarsko v pátek srdnatě vzdorovalo Slovákům a bylo blízko zisku bodu. Favorit se ale v poslední minutě prosadil a vstřelil vítězný gól. Maďaři v přípravě dokázali porazit Finsko i Norsko, tedy další účastníky MS. V generálce nestačili na obhájce zlata Rusy.

Oba celky se naposledy utkaly před 71 lety a v roce 1938 Maďaři šokovali Kanadu. Uhráli remízu 1:1. Kanaďané přitom tehdy v Praze všech šest zbývajících duelů vyhráli při skóre 16:5. Kanadu tenkrát reprezentoval celek Sudbury Wolves.

Na vítězství Kanady si můžete vsadit v kursu 1,02, na výhru Maďarů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 17. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 14.

Reklama