Hlavní obsah

Roznesou Kanaďané na MS i Slováky?

PRAHA

Třetí vystoupení na mistrovství světa čeká hokejisty Kanady a Slovenska. A oba celky jsou v naprosto rozdílném rozpoložení. Zatímco Kanaďané rozstříleli Bělorusko i Maďarsko, Slováci zahraňovali proti svým jižním sousedům vítězství 13 sekund před koncem a s Běloruskem prohráli po samostatných nájezdech.

Článek

Blamáži a bojích ve skupině o udržení jako před rokem se Slováci letos vyhnou, ale jejich pozice v osmifinálové skupině bude složitá. Na úvod šampionátu se Slováci trápili s nováčkem z Maďarska, vítězný gól vstřelil až v poslední minutě kapitán Bartečko. Pak svěřenci trenéra Filce zachraňovali remízu s Běloruskem, kterému ale podlehli po samostatných nájezdech.

Kanada oproti tomu na úvod přehrála Bělorusy 6:1 a Maďarům nasázela devět gólů aniž by inkasovala. Hattrick (a asistenci k tomu) zaznamenal Martin St. Louis. Dva góly vstřelil důrazný obránce Weber, čisté konto vychytal Chris Mason.

Kanaďané nemohou počítat se službami útočníka Upshalla, který fauloval Maďara Benka a byl vyloučený na 5 minut plus do konce utkání. Následuje automatický jednozápasový trest, který ale může být delší. Mezinárodní hokejová federace se bude zákrokem útočníka Phoenixu zabývat. Benk má zlomenou klíční kost a šampionát pro něj skončil.

Na vítězství Kanady si můžete vsadit v kursu 1,22, na výhru Slováků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 6,3.

Reklama