Hlavní obsah

Uspějí Češi na MS i proti třetímu severskému soupeři?

Poslední utkání základní skupiny D mistrovství světa čeká ve středu české hokejisty. Ti se utkají s Finskem a poprvé na šampionátu se tak utkají ze soupeřem ze světové špičky. V prvních dvou duelech svěřenci trenéra Růžičky porazili Dánsko a Norsko. Lepší z dvojice postoupí do osmifinálové skupiny z prvního místa.

Článek

Česko naposledy Finy v normální hrací době v prosinci 2007 v Moskvě. Naposledy v Liberci Češi vyhráli díky gólu Klepiše v prodloužení.

Oběma severským celkům Češi v Klotenu nasázeli pět gólů, ale jen Norové dokázali vstřelit gól. Brankáře Pruska překonali dvakrát, na úvod šampionátu vychytal proti Dánsku čisté konto benjamínek Jakub Štěpánek. Ten nastoupí i dnes. Do prvního útoku se k Jágrovi místo Hemského vrací Klepiš.

Finsko na úvod porazilo Norsko 5:0, Dánsko porazilo 5:1. Třikrát se už na mistrovství střelecky prosadili Miettinen a Niko Kapanen, po třech asistencích zaznamenali Hyvönen a Hagman. Seveřané mají špičkovou úspěšnost přesilovek, využili 7 z 12 (58,33 procent). Češi jsou na tom ale také dobře, potrestali 5 ze 12 faulů soupeřů.

Pikantní bude další souboj největší české hvězdy Jaromíra Jágra s finským provokatérem Jarkkem Ruutuem. Ten útočníka Omsku na olympiádě v Turíně tvrdě atakoval u mantinelu a Jágr opouštěl led s krvavým zraněním za pomoci lékařů.

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Finska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,56. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama