Hlavní obsah

Zdolají Finové po českých hokejistech i Slováky?

V plném proudu jsou boje v osmifinálové skupině mistrovství světa, kde po vítězství nad českými hokejisty Finy čeká Slovensko. To potřebuje k postupu do čtvrtfinále jednoho silného soupeře porazit. Svěřence trenéra Filce čeká v sobotu pikantní duel proti českým hokejistům.

Článek

Finové boje v základní skupině D šampionátu zvládli na jedničkou, po pohodových výhrách nad Norskem (5:0) a Dánskem (5:1) porazilo i české hokejisty 4:3. O výhře rozhodl Hagman v 52. minutě. Nejproduktivnějším Finem je Niko Kapanen s osmi body (5+3).

Spoléhat se Seveřané mohou na speciální týmy. Využití přesilovek mají lepší než oni (39,13 procenta) jen Kanaďané (50 procent), v oslabení jsou Finové nejlepší (92,31 procenta). Slováci jsou naopak v oslabeních nejhorší na šampionátu, ubránili pouhou polovinu.

Slováci zatím patří ke zklamáním šampionátu. Na úvod vydřeli až gólem kapitána Bartečka 13 sekund před koncem vítězství 4:3 nad nováčkem z Maďarska, poté prohráli s Bělorusy 1:2 po samostatných nájezdech. A to Slováci vyrovnávali až v 58. minutě Marcelem Hossou, který je na MS s pěti body (3+2) nejproduktivnějším Slovákem. Na závěr skupiny Slováky spláchla Kanada 7:3, přičemž svěřenci trenéra Filce korigovali debakl dvěma přesilovkovými trefami v závěru.

Nyní ale startují v osmifinálové skupině a pokud chtějí pomýšlet na postup do play-off, musejí porazit jednoho ze silných soupeřů. Buď dnes Finsko, nebo zítra české hokejisty. Ti potřebují k jistotě čtvrtfinále porazit Bělorusy, ovšem za předpokladu, že ti nepřekvapí Finy.

Na vítězství Finska si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Slováků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,3. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,8.

Reklama