Hlavní obsah

České hokejisty čeká na konec osmifinále Bělorusko

Poslední zápas v osmifinálové skupině čeká v neděli české hokejisty. Ti v sobotu smetli Slováky 8:0 a již jen velká shoda náhod by je připravila o účast v play-off. Tam je může posunout očekávaný odpolední bodový zisk Kanady v duelu s Norskem. Pokud svěřenci trenéra Růžičky nad Bělorusy v Klotenu zvítězí, skončí třetí.

Článek

O jejich soupeři pro čtvrtfinále ještě není jasno, může jím být jeden z trojice Lotyšsko, USA a Švédsko. Rozhodnou až zbývající zápasy osmifinálové skupiny E.

V sobotu Češi v derby se Slováky excelovali a nešťastného soupeře zničili už v první třetině čtyřmi góly. Stejně se jim vedlo i ve druhém dějství a třetí třetina se už dohrávala jen z povinnosti. Po dvou gólech vstřelili Jaromír Jágr a Roman Červenka.

O čisté konto se podělili Martin Prusek a Jakub Štěpánek. Prusek musel v polovině zápasu střídat, protože si poranil třísla. Jeho start proti Bělorusku je nejistý.

Bělorusové v sobotu porazili Finsko 2:1 po samostatných nájezdech, když první gól vstřelil už po rekordních pěti sekundách Děmagin. Nebezpečný je zejména útočník Toronta Michail Grabovskij. Ten už dvakrát na turnaji v nájezdech uspěl s legendární kličkou jednoruč, kterou na olympiádě v roce 1994 předvedl Švéd Forsberg.

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Běloruska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,99. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,7.

Reklama