Hlavní obsah

Napraví Finové prohru s Běloruskem v duelu proti rozjeté Kanadě?

Poslední zápas osmifinálové skupiny v pondělí čeká hokejisty Kanady a Finska. Oba celky už mají jistý postup do čtvrtfinále, pokud zámořský celek neprohraje v základní hrací době, skupinu F vyhraje. Finové mohou skončit nejhůře druzí.

Článek

Kanada zatím na turnaji dominuje, vyhrála všechny zápasy a v pěti utkáních nastřílela soupeřům 32 gólů. Spoléhá na přesilovku, jejíž využití má 43,33 procenta. V oslabení jsou ale na turnaji zatím nejlepší Finové, inkasovali jedinkrát z 25 případů.

Tip pro sázkaře:
Kanada nebude mít problém ani s Finy, svoji suverenitu potvrdí vítězstvím. Náskok na čele kanadského bodování turnaje opět zvýší St. Louis.

Produktivitu turnaje vede hvězda Tampy Bay Martin St. Louis, který nasbíral 12 bodů (4+8). Nejlepším střelcem dosavadního průběhu šampionátu je mladíček Steven Stamkos s šesti góly. Nejproduktivnějším Finem je s osmi body (5+3) Niko Kapanen.

Finové sice dokázali v základní skupině porazit české hokejisty, v osmifinále ale zatím spíše tápají. Slabé Slováky porazili až po samostatných nájezdech, Bělorusku dokonce rovněž v samostatných nájezdech podlehli. Náladu před klíčovým duelem turnaje si mohou spravit dnes.

Na vítězství Kanady si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Finska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,2. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama