Hlavní obsah

Jde do tuhého, na hokejovém MS se rozhodne o semifinalistech

Nudná část mistrovství světa je pryč, souboje s hokejovými trpaslíky také. Čeští reprezentanti mají ve čtvrtečním čtvrtfinále šanci oplatit Švédům loňské vyřazení v prodloužení stejné fáze turnaje v Kanadě.

Článek

Češi se mohou spolehnout na produktivitu hvězdného Jaromíra Jágra, forvard Omsku nasbíral devět bodů (3+6). Stejně je na tom Jágrův kolega z útoku Petr Čajánek (4+5).

Švédové spoléhají na produktivitu ve skvělé formě hrajícího Omarka. Útočník, který bude v příští sezóně hrát KHL v Dynamu Moskva, nasbíral v šesti zápasech deset bodů (2+8). Produktivní je i zkušený bek Kenny Jönsson, jenž si na turnaji připsal pět bodů (2+3). Navíc má na svém kontě 11 plusových bodů.

Vzájemné zápasy na světových šampionátech bývají velice vyrovnané, jedinkrát z pěti případů se rozhodlo v základní hrací době. Před rokem v Québeku Češi vedli 2:1 po gólech Rolinka a Radima Vrbaty, v závěru ovšem vyrovnal Nilson a v nastavení rozhodl o postupu Seveřanů Weinhandl.

Švédové mají lepší vzájemnou bilanci

Od roku 1993 vyhráli Švédové 48 zápasů z 89. Češi uspěli 33, osmkrát skončil zápas remízou. Před měsícem ale poslední vzájemný duel zvládli v Liberci domácí hokejisté, kteří zvítězili 2:1.

V případě postupu se svěřenci trenéra Růžičky utkají s lepším z dvojice Kanada - Lotyšsko.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Švédů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,53. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama