Hlavní obsah

Potvrdí Federer před French open dobrou formu na antuce?

Kvalitní výkony na svém neoblíbeném povrchu podává Roger Federer. Švýcarský tenista je na turnaji v Madridu již v semifinále a dokazuje, že i na antuce je schopen porážet kvalitní soupeře. V sobotním semifinále se utká s Argentincem Del Potrem. Ten někdejší světovou jedničku nedokázal ve čtyřech vzájemných zápasech porazit.

Článek

Druhý nasazený Federer v Madridu postupně vyřadil Švéda Söderlinga a poté dvojici Američanů - turnajovou čtyřku Jamese Blakea a pětku Andyho Roddicka. Sedmadvacetiletý basilejský rodák letos stále čeká na turnajové vítězství. Na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne prohrál až ve finále se Španělem Nadalem. V semifinále vypadl v Dauhá, Indian Wells, Miami a Římě.

Turnajová pětka Del Potro ve čtvrtfinále vyřadila obhájce říjnového halového vítězství v Madridu Murrayho, předtím na raketě Argentince skončil Švýcar Wawrinka. Ve druhém kole mu musel pro zranění vzdát český reprezentant Tomáš Berdych. Del Potro letos vyhrál turnaj v Aucklandu, v semifinále vypadl v Miami.

Oba tenisté se v kariéře utkali čtyřikrát, pokaždé zvítězil Federer. V zatím posledním vzájemném duelu na Australian Open navíc Del Potrovi uštědřil mezi tak kvalitními tenisty málo vídaný debakl. Argentinec odcházel z kurtu po debaklu 3:6, 0:6 a 0:6. Na antuce se ale ještě neutkali.

Ve druhém semifinále změří síly domácí světová jednička Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,37, na Del Potra vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2.62.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články