Hlavní obsah

Räikkönen může v Monte Carlu vylepšit dojem ze sezóny

Razantně zlepšit dojem z prozatím mizerné sezóny může Kimi Räikkönen. Finský pilot Ferrari v pěti závodech aktuálního ročníku mistrovství světa zatím získal jen tři body, což je pro předloňského mistra světa zoufale málo. Do nedělní Velké ceny Monaka ale Räikkönen vyrazí z druhého místa, v kvalifikaci byl lepší jen Jenson Button s Brawnem GP.

Článek

Britský suverén, který čtyřikrát z pěti případů slavil vítězství, v dramatickém finiši kvalifikace Räikkönena porazil o pouhých 25 tisícin sekundy. Fin se krátce předtím vyšvihl do čela průběžného hodnocení kvalifikace...

Räikkönen má tři body jako stájový kolega Felipe Massa, oba přitom nemají jasno o své budoucnosti. Ferrari si pranic nelíbí navrhovaný finanční strop a vážně hrozí, že se slavná italská stáj nepřihlásí do příští sezóny mistrovství světa.

Ferrari využívá v Monte Carlu systém KERS, což by pro Fina mohla být výhoda oproti Buttonovi na startu. Městská trať je totiž velice úzká a jen na málo místech se dá předjíždět. Úspěch v kvalifikaci tak obvykle znamená umístění na předních příčkách i v závodě.

Vítězství s největší pravděpodobností neobhájí Lewis Hamilton, Brit už v první části kvalifikace poškodil svůj McLaren o bariéru a odstartuje z 16. místa.

Na vítězství Räikkönena si můžete vsadit v kursu 3,5. Pokud očekáváte umístění na 2.-3. místě, je k dispozici kurs 1,4. Na Finovu pozici na 3.-6. místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,25, na 4.-8. příčku pak 1,2.

Reklama