Hlavní obsah

Která z přemožitelek českých tenistek postoupí v Paříži?

V prvním kole French Open turnajová dvojka Serena Williamsová vydřela vítězství nad českou reprezentantkou Klárou Zakopalovou, nyní americkou tenistku čeká souboj se Španělkou Virginii Ruano Pascualovou. Ta na úvod hladce zdolala další Češkou Nicole Vaidišovou.

Článek

Serena Williamsová potřebovala v utkání se Zakopalovou devět mečbolů, než českou tenistku vyřadila. Světová dvojka letos vyhrála úvodní grandslam Australian Open, v jehož finále porazila aktuální jedničku žebříčku Dinaru Safinovou. Až ve finále prohrála sedmadvacetiletá rodačka ze Saginaw s Azarenkovou v Miami, v semifinále skončila v Sydney, Paříži a Dubaji.

Pětatřicetiletá Španělka letos ještě dál než do druhého kola neprošla. V Melbourne rodačku z Madridu vyřadila Dánka Caroline Wozniacká, v Marbelle krajanka Medina Garriguesová.

Obě tenistky se v kariéře utkaly jedinkrát, před jedenácti lety ve Wimbledonu Španělka Williamsové za stavu 5:7 a 1:4 vzdala.

Vítězka se ve třetím kole utká s lepší z dvojice Martinez Sanchezová (Španělsko) – Kutuzovová (Ukrajina).

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,11. Na výhru Ruano Pascualové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,76.

Reklama