Hlavní obsah

Srovná Orlando finálovou sérii NBA?

Ke svému konci spěje letošní ročník basketbalové NBA, ve finále bojují o triumf celky Los Angeles Lakers a Orlanda. Tým Magic po dvou prohrách v Los Angeles zabral a zvítězil ve třetím finále 108:104. Šanci srovnat sérii má už ve čtvrtek, kdy opět doma hostí čtvrté finále. Fanoušci se tak mohou těšit na další souboj hvězd Howard – Bryant.

Foto: ČTK/AP

Hvězda Los Angeles Kobe Bryant se chystá přejít přes Dwighta Howarda z Orlanda ve finále NBA

Článek

Lakers jsou fenoménem NBA poslední dekády, od roku 2000 je ve finále pošesté. Čtrnáctinásobný šampión má hvězdný kádr, včetně klubové ikony Kobeho Bryanta. Na lavici je s devíti mistrovskými prsteny nejúspěšnější trenér ligy (společně s Redem Auerbachem) Phil Jackson, který by chtěl Lakers dovést k prvnímu triumfu od hattricku v letech 2000-02. Lakers se musejí mít na pozoru, Orlando letos vyhrálo tři z pěti vzájemných zápasů (včetně play-off).

Orlando ale ve vyřazovacích bojích drtí jednoho favorita za druhým. Nejprve vyřadilo obhájce Boston, poté poslalo na dovolenou Cleveland s hvězdným LeBronem Jamesem. Hlavní oporou je třiadvacetiletý Dwight Howard, nejlépe bránící hráč ligy. Ten se do povědomí diváků zapsal na loňském Zápase hvězd, kdy v trikotu Supermana vyhrál soutěž smečařů.

Howarda hráči Lakers skvěle bránili

Série odstartovala pohodovým vítězstvím Los Angeles 100:75, čtyřiceti body se blýskl třicetiletý Bryant. Lakers získali i druhý zápas, nejlepším střelcem byl s 29 body opět Bryant. Domácí obrana skvěle pokryla Howarda, který si v obou duelech dohromady připsal jen 29 bodů.

Ve třetím finále se Orlando mohlo spolehnout na produktivitu více hráčů, 98 bodů ze 108 zařídila pětice Howard, Lewis, Alston, Pietrus a Turkoglu. Howard navíc přidal 14 doskoků. Lakers se mohli spolehnout na hvězdného Kobeho Bryanta, který nastřílel 31 bodů.

Na vítězství Orlanda si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Lakers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12.

Reklama