Hlavní obsah

Basketbalisté Los Angeles Lakers jsou krok od triumfu

Jediné vítězství chybí basketbalistům Los Angeles Lakers k triumfu v NBA. Čtvrteční páté finále v Orlandu vyhráli svěřenci trenéra Phila Jacksona 99:91 po prodloužení a v sérii vedou 3:1. Triumf mohou oslavit už v neděli v noci.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Dwight Howard z Orlanda (vpravo) blokuje střelecký pokus Trevora Arizy z LA Lakers ve finále NBA.

Článek

Páté finále bylo opět dramatické, podruhé se muselo rozhodnout v nastaveném čase. A opět byl úspěšnější kalifornský celek.

Orlando je sice blízko celkové porážce, v šestém zápase ale bude opět mít výhodu domácího prostředí. Ve čtvrtek měl tým Magic blízko k vyrovnání série. V polovině duelu vedl o 12 bodů, hosté měli úspěšnost střelby jen 33 procent.

Dwight Howard mohl v závěru rozhodnout, jedenáct sekund před koncem největší hvězda Orlanda neproměnila dva trestné hody za stavu 87:84. Pět sekund před koncem vyrovnal Derek Fisher, stejný hráč pak v nastavení nasměroval Lakers k vítězství.

Los Angeles může získat už patnáctý titul, první od roku 2002. Nejúspěšnějším koučem historie soutěže by se tak stal Phil Jackson, který NBA vyhrál devětkrát.

Na vítězství Orlanda si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru Los Angeles Lakers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12.

Reklama