Hlavní obsah

Španělé mohou vyrovnat světový rekord Brazilců

Blízko k historickému milníku jsou fotbalisté Španělska. Pokud evropští šampiónu v sobotu neprohrají v Jihoafrické republice na Poháru FIFA s domácím výběrem, pětatřicátým zápasem v řadě vyrovnají světový rekord Brazílie v neporazitelnosti. Na prestižním turnaji svěřenci trenéra Del Bosqueho zatím neztratili ani bod.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fernando Torres (vlevo) oslavuje s Davidem Villou jednu z branek Španělska

Článek

Španělé jsou v pohodě, přesvědčili o tom už při svém prvním zápase. Nešťastným Novozélanďanům nasázeli pět gólů, z toho tři díky Fernandu Torresovi v úvodních 17 minutách. Úřadující evropští šampióni poté zdolali Irák 1:0, jediný gól vstřelil David Villa.

Domácí reprezentace na úvod turnaje nedokázala vstřelit gól Iráku, zápas skončil bezbrankovou remízou. Náladu fanouškům Jihoafričané zlepšili ve druhém duelu, v němž porazili 2:0 Nový Zéland. Oba góly vstřelil útočník Crvené Zvezdy Bělehrad Bernard Parker.

Španělé vyhráli posledních 24 utkání, naposledy odcházeli z hřiště se sklopenými hlavami v listopadu 2006. Tehdy v přípravě podlehli Rumunům. Od té doby jen dvakrát remizovali a na pokořitele čekají zmíněných 34 zápasů.

Na vítězství JAR si můžete vsadit v kursu 6, na výhru Španělů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama