Hlavní obsah

Kdo doplní Španělsko a JAR v semifinále Poháru FIFA?

První dva semifinalisty už Pohár FIFA zná. V Jihoafrické republice, kde se bude příští rok hrát mistrovství světa, ze skupiny A postoupili domácí fotbalisté a podle očekávání Španělé. Mistři Evropy navíc po vítězství 2:0 nad JAR vyrovnali světový rekord Brazilců, neprohráli už pětatřicet zápasů v řadě.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Egypta oslavují gól Mohameda Hommose (uprostřed) v utkání Poháru FIFA proti Itálii.

Článek

V sobotu první bod na prestižním turnaji získali Novozélanďané, kteří hráli bez branek s Irákem. Skupinu suverénně vyhráli Španělé, ze tří zápasů získali devět bodů při skóre 9:0.

Ve druhé skupině je situace velice zajímavá. Blízko postupu jsou Brazilci, kteří zatím vyhráli oba zápasy. V neděli proti Italům jim stačí k jistotě získat bod. Mistři světa jsou naopak ve svízelné situaci.

V pohodě hrající Brazílii musejí porazit, jinak pro ně turnaj skončí už v základní skupině. Svěřenci trenéra Lippiho totiž překvapivě prohráli s Egyptem 0:1 a pokud nezvítězí, bude africký šampión díky lepšímu vzájemnému zápasu mezi nejlepší čtveřicí.

V Rustenburgu mají Američané poslední šanci vylepšit dojem ze svých slabých výkonů. Oba zápasy jasně prohráli a skóre mají 1:6. „Jsme zklamaní, že jsme oba zápasy prohráli. Ale chceme podat co nejlepší výkon a konečně získat nějaké body,“ citují stránky FIFA obránce Jonathana Spectora. Oba soupeři se v historii ještě neutkali.

Na vítězství Egypta si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru USA vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,95. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama