Hlavní obsah

Wimbledon odstartuje bez obhájce Nadala

Bez světové jedničky a loňského vítěze Rafaela Nadala odstartuje v pondělí tradiční Wimbledon. Španělský tenista má stále problémy s koleny a slavný turnaj musí vynechat. Nadal nehrál soutěžní zápas od French Open, v tomto týdnu prohrál dvě exhibiční utkání – s Australanem Hewittem a Švýcarem Wawrinkou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal titul ve Wimbledonu obhajovat pro zranění nebude.

Článek

Největším favoritem je tak světová dvojka Roger Federer, jehož Nadal před rokem v dramatickém pětisetovém finále udolal. Basilejského rodáka mrzí, že v All England Clubu nebude moct sledovat svého tradičního soupeře. „Je to můj největší soupeř a mrzí mě, že si proti sobě nebudeme moci zahrát,“ řekl Švýcar před zápasem prvního kola proti Lu Yen-hsunovi z Tchaj-wanu.

Na turnaji se představí několik českých reprezentantů, pět z nich zasáhne do hry hned v pondělí. Hodinu po poledni nastoupí Petra Cetkovská proti Rusce Anastasiou Pavljučenkovové, mezi muži zároveň změří síly Ivo Minář s Argentincem Maximem Gonzalezem. Lucii Šafářovou čeká Australanka se slovenskými kořeny Jarmila Grothová.

Z kvalifikace se do hlavního turnaje probojovala Klára Zakopalová a v prvním kole narazí na Portugalku Michelle De Britovou. Jan Hernych se utká se Srbem Jankem Tipsarevičem.

U Tipsportu si můžete vsadit na jednotlivé zápasy i na celkového vítěze. Mezi muži je podle bookmakerů Tipsportu favoritem Roger Federer s kursem 1,75, mezi ženami pak Američanka Venus Williamsová s kursem 3,4, následovaná sestrou Serenou s kursem 3,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články