Hlavní obsah

Hradeckou čeká na úvod Wimbledonu Srbka Ivanovičová

Někdejší světová jednička čeká v prvním kole Wimbledonu na českou tenistku Lucii Hradeckou, která v Londýně změří síly s Anou Ivanovičovou ze Srbska. Ta na třetím grandslamu aktuální sezóny plní roli nasazené třináctky.

Článek

Bělehradská rodačka Ivanovičová je v aktuálním žebříčku WTA třináctá, letos došla nejdále v Indian Wells, kde prohrála až ve finále s Ruskou Zvonarevovou. Celý duben vynechala, pro potíže s kolenem se musela odhlásit i z turnaje v Madridu. Naposledy v Eastbourne vypadla jednadvacetiletá hráčka v prvním kole s Ruskou Petrovovou.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká se v únoru poprvé dostala do elitní stovky žebříčku WTA, v dubnu postoupila do semifinále turnaje ve Fesu. V květnu prohrála až ve finále turnaje ve Štrasburku s Rezaiovou. V červnu se musela pro zranění zad odhlásit z turnaje v Birminghamu, generálka na Wimbledonu v Eastbourne pro ni skončila v prvním kole.

Obě tenistky se v kariéře ještě nepotkaly. Vítězka ve druhém kole změří síly s úspěšnější z dvojice Erraniová (Itálie) – Duboisová (Kanada).

Na vítězství Ivanovičové si můžete vsadit v kursu 1,06, na výhru Hradecké vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,2.

Reklama