Hlavní obsah

Světovou dvojku Serenu Williamsovou se pokusí zastavit Azarenková

Běloruská teenagerka Victoria Azarenková se pokusí zastavit cestu Sereny Williamsové do čtvrtfinále Wimbledonu. Americká tenistka ale plní na prestižním turnaji roli nasazené dvojky a stále má šanci zahrát se finále proti své sestře Venus. Ta je horní části pavouka již také ve čtvrtfinále.

Článek

Sedmadvacetiletá Serena Williamsová letos vyhrála úvodní grandslam v Melbourne, kde uspěla i se sestrou Venus ve čtyřhře. Na halovém turnaji v Paříži musela před semifinále proti Dementěvové vzdát pro zranění kolena. Až ve finále prohrála rodačka ze Saginaw v Miami, zdravotní problémy měla i v dubnu. Zranění jí zamezilo startu v Charlestonu. Na French Open prohrála ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Kuzněcovovou.

Rodačka z Minsku Azarenková zahájila sezónu skvěle – vítězstvím v Brisbane. Pro nemoc se pak musela odhlásit z turnaje v Sydney, ale následně došla do 4. kola Australian Open. V něm musela pro zdravotní potíže vzdát právě Sereně Williamsové. V únoru získala trofej v Memphisu, v březnu navázala triumfem ve čtyřhře turnaje v Indian Wells (se Zvonarevovou) a vítězstvím na turnaji v Miami. Zraněné rameno ji nepustilo do hry ve Stuttgartu, po čtvrtfinálové účasti na French Open se musela odhlásit pro bolest kyčle z podniku v Eastbourne.

Obě tenistky se utkaly třikrát ve dvou případech zvítězila Williamsová. Letošní bilance je 1:1, Azarenkový zvítězila v Miami. Vítězka se v semifinále utká s lepší z dvojice Schiavoneová (Itálie) – Dementěvová (4-Rusko).

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,31, na výhru Azarenkov vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,88.

Reklama