Hlavní obsah

Federer je dvě výhry od dalšího triumfu ve Wimbledonu

Blízko k již šestému triumfu na prestižním Wimbledonu je světová dvojka Roger Federer. Švýcarský tenista se v pátečním semifinále utká s Němcem Tommym Haasem, jehož při své nedávné cestě za premiérovým vítězstvím na French Open udolal až po tvrdém boji. Rodáku z Hamburku se na světovou dvojku v posledních letech nedaří, Haas prohrál posledních deset vzájemných duelů.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer přichází ke svému prvnímu zápasu na letošním Wimbledonu.

Článek

Sedmadvacetiletý Federer je v 21. semifinále grandslamu v řadě, aktuálně výbornou formu potvrdil premiérovým triumfem na Roland Garros. Předtím basilejský rodák letos vyhrál další antukový turnaj v Madridu. Až ve finále prohrál s Nadalem na Australian Open. V londýnském čtvrtfinále smetl chorvatského obra Karloviče 3:0 na sety.

Rodák z Hamburku Haas letos vyhrál turnaj v Halle, na němž ve finále porazil Djokoviče. Předtím někdejší světová dvojka postoupila do čtvrtého kola Roland Garros.

Oba tenisté se utkali třináctkrát, jen ve dvou případech uspěl Haas. Jeho poslední výhra je už ale hodně stará – z Australian Open 2002. Od té doby se desetkrát v řadě radoval Švýcar.

Vítěz ve finále změří síly s lepším z dvojice Murray (3-Anglie) – Roddick (6-USA)

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,09, na výhru Haase vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,20.

Reklama