Hlavní obsah

V sesterském souboji Williamsových je favoritkou Venus

Pikantní sesterské finále si v sobotu užijí diváci na třetím grandslamu sezóny ve Wimbledonu. V Londýně se mezi nejlepší dvojic probojovaly sestry Serena a Venus Williamsovy, které v semifinále udolaly ruské tenistky Dementěvovou a Safinovou. Sesterská bilance je naprosto vyrovnaná, každá z Američanek vyhrála desetkrát.

Článek

Rodačka z Lynwoodu Venus Williamsová je pětinásobnou šampiónkou ve Wimbledonu, v semifinále byla v londýnském turnaji v předchozích sedmi ročnících. Letos devětadvacetiletá tenistka vyhrála turnaje v Dubaji a Acapulcu.

Sedmadvacetiletá Serena Williamsová letos vyhrála úvodní grandslam v Melbourne, kde uspěla i se sestrou Venus ve čtyřhře. Na halovém turnaji v Paříži musela před semifinále proti Dementěvové vzdát pro zranění kolena. Až ve finále prohrála rodačka ze Saginaw v Miami, zdravotní problémy měla i v dubnu. Zranění jí zamezilo startu v Charlestonu. Na French Open prohrála ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Kuzněcovovou.

Obě sestry změřily síly už dvacetkrát a bilance je naprosto vyrovnaná 10 – 10. Loni na wimbledonské trávě v semifinále vyhrála Venus 7:5 a 6:4.

Na vítězství Venus Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,66, na výhru Sereny Williamsové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,97.

Reklama