Hlavní obsah

Češi zahájí boj o semifinále Davis Cupu bez Štěpánka

Bez Radka Štěpánka nastoupí čeští tenisté v pátečních úvodních dvouhrách čtvrtfinále Davis Cupu proti Argentině. V Ostravě tak českou dvojku musí zastoupit Ivo Minář, který v pátek změří síly se světovou pětkou Juanem Martínem del Potrem. Domácí jedničku Tomáše Berdycha čeká duel s Juanem Monacem.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ošetřovaný Radek Štěpánek při utkání s Uruguaycem Cuevasem na turnaji Czech Open v Prostějově.

Článek

Zdravotní potíže měl i Berdych, jeho stehenní sval dokázal dát kouzelník v bílém plášti Pavel Kolář do pořádku. Uznávaný fyzioterapeut se věnoval i bolavým zádům Iva Mináře a kolenu Lukáše Dlouhého.

Koleno třicetiletého Radka Štěpánka je ale poškozeno více a tak se karvinský rodák po konzultaci s týmem rozhodl nohu šetřit. Nastoupit by tak měl až do sobotní čtyřhry. "Riziko by bylo příliš velké. Udělám všechno pro to, abych mohl nastoupit alespoň do čtyřhry a uvidíme, jak se bude pak můj zdravotní stav vyvíjet," řekl České televizi Štěpánek.

Světová jednadvacítka měla zraněný i levý kotník, po jehož zvrtnutí musel vzdát na challengeru v Prostějově. V sobotu by nicméně Štěpánek měl nastoupit ve čtyřhře.

Na postup českých tenistů si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Argentinců vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37.

Reklama