Hlavní obsah

Ronaldo je pryč, Anelka obhajuje korunu střelců v Premier League

Na svém startu je nový ročník fotbalové Premier League a vedle souboje o mistrovský titul, který v posledních třech letech získal Manchester United, se rozhoří bitva o krále ligových střelců. Minulý ročník ovládl s devatenácti góly Nicolas Anelka z Chelsea.

Článek

Jen o gól méně vstřelil fenomén posledních sezón soutěže Cristiano Ronaldo. Hvězdný Portugalec ale další góly v Premier League nepřidá, v létě totiž zamířil za 80 miliónů liber do Realu Madrid.

Na špici střelecké tabulky by přesto mohl být někdo z jeho bývalých spoluhráčů. Gól střílet umí anglický reprezentant Rooney, který by měl dostat více prostoru na hrotu útoku United. Zlepšit produktivitu hodlá Bulhar Berbatov, esem v rukávu může být nová posila Owen.

Třetí příčku ve střelecké tabulce minulé sezóny obsadil kapitán Liverpoolu Gerrard s 16 góly, o dvě branky méně nastřílel jeho týmový spoluhráč Torres. Oba by měli patřit k tahounům i letos.

Arsenal už nemůže spoléhat na střelecké schopnosti útočníka Adebayora, kterého pustil do Manchesteru City. Ten vloni střelecky táhnul Brazilec Robinho (14 gólů). Kanonýři počítají s góly nizozemského kanonýra Van Persieho.

Reklama