Hlavní obsah

Arsenal bez Rosického odstartuje Premier League na Evertonu

V sobotu startuje Premier League, londýnský Arsenal se představí na hřišti Evertonu. Trenér Wenger stále nemůže počítat se zraněným českým záložníkem Tomášem Rosickým ani s anglickým reprezentantem Theo Walcottem.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu (vzadu) a Jose Antonio Reyes z Atlétika Madrid

Článek

Domácí kouč David Moyes doufá, že se po zranění kotníku v přípravě proti Blackpoolu dá do kupy Jo, koleno trápí Pienaara. Everton trápí situace kolem Lescotta, který v týdnu požádal o výměnu do Manchesteru City. Arsenal má k dispozici novou belgickou posilu Vermaelena.

Oba týmy ale v létě nebyly na přestupovém poli příliš aktivní, Arsenal za 39 miliónů liber pustil do Manchesteru City útočníka Adebayora a obránce Kolo Tourého. Opačným směrem z Ajaxu Amsterodam zamířil již zmíněný Vermaelen.

Arsenalu se v Evertonu daří, prohrál tam jen čtyřikrát ze 17 utkání. V letech 2004 a 2007 dokonce Kanonýři na úvod sezóny vyhráli v Evertonu vysoko 4:1. Arsenal neprohrál první ligový zápas sezóny od porážky v Sunderlandu v roce 2000.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v lednu. Na Evertonu se oba celky rozešly po remíze 1:1. Domácí poslal do vedení Cahill v 61. minutě, v poslední minutě vyrovnal Van Persie.

Na vítězství Evertonu si můžete vsadit v kursu 3,11, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama