Hlavní obsah

Manchester United vyráží za obhajobou duelem proti nováčkovi

Soubojem s nováčkem Premier League Birminghamem odstartuje pro fotbalisty Manchesteru United nový ročník Premier League. Poslední tři sezóny se Rudí ďáblové pokaždé radovali z mistrovského titulu a útočit hodlají i letos. Čtyřstý zápas může v neděli odehrát domácí stoper Rio Ferdinand.

Článek

Domácí mají problémy se složením defenzívy. Dohromady se sice pomalu dávají Brown a Evans, mimo jsou určitě Vidič a Rafael. V pořádku by po problémech s ramenem měl být Portugalce Nani, který už dokonce v týdnu hrál za reprezentaci.

I Birmingham, který naposledy porazil Manchester United v roce 1978,  musí oželet služeb svých obránců. Dlouhodobě zranění jsou Taylor a Ridgewell. Suspendovaný je záložník Bowyer.

Trenér Ferguson nemůže počítat s góly Cristiana Ronalda a Carlose Téveze, kteří odešli do Realu Madrid, respektive do Manchesteru City. Dvojice v minulé sezóně dohromady zaznamenala 41 branek. Fotbalisté United navíc v posledních dvou letech vstup do sezóny nezvládli ideálně, hráli bez branek s Readingem a Newcastlem.

Manchester neprohrál s Birminghamem 21 zápasů (z toho dvacet v lize, v nichž čtrnáctkrát zvítězil a šestkrát remizoval). Naposledy se oba celky utkaly na Nový rok 2008, výhru 1:0 Manchesteru vystřelil Tévez. V 25. minutě.

Na vítězství Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Birminghamu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,4.

Reklama