Hlavní obsah

Teplice hostí Hapoel, chtějí si vytvořit náskok

S cílem vytvořit si náskok do odvety jdou do čtvrtečního úvodního duelu 4. předkola Evropské ligy fotbalisté Teplic. Severočeši hostí izraelského vicemistra Hapoel Tel Aviv a rádi by ukrojili z koláče financí druhé nejprestižnější evropské soutěže. Pokud přes Hapoel postoupí, odehrají v nástupci Poháru UEFA čtyři zápasy a z pokladny evropské asociace získají přibližně třicet miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Teplic se radují z branky.

Článek

Teplice do poháru postoupily coby vítěz domácího poháru a v hlavách stále mají neúspěšný loňský rok. V Poháru Intertoto překvapivě rychle vypadly s maďarským Honvédem Budapešť.

Naopak vzpomínat mohou Severočeši na sezónu 2003/04, kdy v Poháru UEFA slavně vyřadili Kaiserslautern a Feyenoord Rotterdam. Pak je vyřadil Celtic Glasgow.

Hapoel má s pohárovou Evropou více zkušeností, v minulých třech ročnících Poháru UEFA se dvakrát probojoval do základních skupin. Loni ztroskotal na S. Etienne. Izraelská liga ještě nezačala, Hapoel ve 3. předkole vyřadil Göteborg.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Hapoelu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama