Hlavní obsah

Trpaslíkovi ze San Marina je třeba nasázet co nejvíce gólů

Ve středu pro české fotbalisty pokračuje pro české fotbalisty kvalifikace mistrovství světa 2010 a pokud i po remíze na Slovensku chtějí svěřenci trenéra Ivana Haška pomýšlet na postup, musejí v Uherském Hradišti nastřílet trpaslíkovi ze San Marina co nejvíce gólů. I rozdíl skóre totiž může hrát v konečném účtování roli.

Článek

San Marino patří k nejslabším reprezentacím na světě, z téměř sta utkání vyhrála jedinkrát.Před pěti lety proti Lichtenštějnsku. Loni v listopadu ale domácí v Serravale udrželi proti favorizovaným Čechům po celý první poločas čisté konto, až po přestávce se prosadili Kováč, Necid a Pospěch.

Oba týmy se střetly i v kvalifikaci ME 2008, v San Marinu skončil zápas také 3:0 pro české fotbalisty, kteří doma v Liberci soupeře smetli 7:0.

Jediným profesionálem v týmu je Andy Selva, který je s osmi reprezentačními góly jasně nejlepším střelcem. Selva vstřelil jediný gól ve zmíněném přátelském utkání proti Lichtenštejnsku.

Čtyři čeští fotbalisté mají zdravotní problémy. Vedle Tomáše Rosického trápí naražený sval Jaroslava Plašila, potíže mají i Tomáš Sivok a Michal Kadlec. Do středy by ale měli být všichni fit.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,01, na výhru San Marina vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 18,5. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 15.

Reklama