Hlavní obsah

Sparta zahájí boje v EL proti Eindhovenu

Ve čtvrtek odstartují pro pražskou Spartu boje v základní skupině Evropské ligy. Na Letné český vicemistr přivítá PSV Eindhoven. Nizozemci jsou favoritem skupiny K, proto by pro domácí byl jakýkoliv bodový zisk úspěchem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

Spartě se v poslední době daří v domácí soutěži, naposledy porazila vedoucí Jablonce 2:0 a sesadila tak Severočechy z první příčky. O góly se postarali Kušnír a Wilfried. Pražané od začátku sezóny prohráli jediný soutěžní zápas, na půdě Panathinaikosu Atény v předkole Ligy mistrů.

Zajímavý zápas čeká domácího kouče Jozefa Chovance, který během aktivní kariéry v Eindhovenu před dvaceti lety působil. Nastoupit nemůže potrestaný Pamič, jehož by mohl nahradit Hoheneder. V pořádku už je útočník Holenda, naopak zranění jsou stále Berger, Kladrubský a Jirouš.

Eindhoven si start sezóny nizozemské ligy může pochvalovat. Po šesti kolech je první a stále čeká na přemožitele. O výborné produktivitě svědčí 16 nastřílených gólů. Naposledy porazilo PSV 3:0 Kerkrade. Zranil se ale reprezentační středopolař Afellay.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 2,96, na výhru Eindhovenu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama