Hlavní obsah

Startuje MS fotbalových dvacítek, Češi obhajují stříbro

Parádní podívanou slibuje ve čtvrtek startující mistrovství světa fotbalistů do 20 let. V Egyptě je kopaná mimořádně populární a dají se očekávat plné stadióny. Domácí reprezentace šampionát zahájí, soupeřem jí bude výběr Trinidadu a Tobaga. V ochozech by podle odhadů mohlo být 80 tisíc fanoušků.

Článek

Egypťany vede Miroslav Soukup, úspěšný trenér, který před dvěma lety v Kanadě dovedl českou dvacítku k překvapivému stříbru. V Alexandrii je stadión stejný jako pařížský Stade de France.

Teoreticky by největším favoritem měli být Češi, mistři světa z Kanady Argentinci překvapivě neprošli kvalifikací. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila by rádi zopakovali úspěch z posledního šampionátu, jejich pozice ale bude těžká. Největší šance se dávají Brazilcům, s nimiž se Češi stejně jako s Austrálií a Kostarikou utkají již v základní skupině.

Týmy měly obavy z vysokých teplot, ve večerních časech zápasů by ale měly klesnout pod třicet stupňů Celsia. Šampionát vyvrcholí 16. října v Káhiře.

Na vítězství Egypta si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Trinidadu a Tobaga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama