Hlavní obsah

Šampionát dvacítek startuje i pro české fotbalisty

V neděli začne fotbalové mistrovství světa do 20 let i pro české mladíky. Ti se na úvod šampionátu v Egyptě utkají s Austrálií. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila obhajují dva roky staré senzační zlato z Kanady.

Článek

Pro české fotbalisty může být duel proti Austrálii klíčový. Ve skupině totiž mají favorizovanou Brazílii a dále Kostariku. Australané na MS neprohráli jediné z dvanácti zahajovacích utkání, přesto jsou češi podle i bookmakerů Tipsportu favority.

Dovalil může počítat s kompletním kádrem, s většinou hráčů pracuje i v reprezentační jednadvacítce. „Na první zápas se musíme maximálně koncentrovat, může na něm záviset náš postup,“ uvedl český kouč.

„Češi mají silný tým, my ale chceme postoupit. K tomu můžeme potřebovat čtyři body, které bychom chtěli získat v zápasech proti České republice a Kostarice,“ kontruje nizozemský kouč Australanů Jan Versleijen.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Australanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama