Hlavní obsah

Sparta chce být v Kodani produktivnější než v lize

V prvním zápase základní skupiny K Evropské ligy remizovali fotbalisté Sparty s PSV Eindhoven 2:2, když hosté vyrovnali z penalty v nastavení. Ve čtvrtek se český vicemistr představí v Kodani, kde by rád zlepšil produktivitu z domácí soutěže. Jen Kladnu a Jablonci vstřelili Letenští dva góly, jinak v devíti zápasech skórovali jen osmkrát. Zároveň pouze třikrát inkasovala.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sparta na úvod základní skupiny remizovala s PSV Eindhoven.

Článek

Naposledy Sparta doma jen remizovala 0:0 s Plzní, v tabulce je přesto na solidním čtvrtém místě. Jen Teplice stejně jako Letenští ještě v novém ročníku nebyli poraženi, Sparta ovšem šest z devíti duelů remizovala. Na vedoucí Jablonec ztrácí pět bodů.

Kodaň v prvním zápase Evropské ligy překvapivě prohrál v rumunské Kluži 0:2, proti Spartě si tak nemůže dovolit další zaváhání. V Dánsku působí dva bývalí hráči Sparty – Libor Sionko a Zdeněk Pospěch. Oba reprezentanti jsou v odlišných pozicích. Obránce Pospěch by měl ve čtvrtek nastoupit, je pevným článkem základní sestavy. Naopak Sionko v lize neodehrál ani minutu a v pohárech jen střídá.

Spartě bude chybět kreativní záložník Zeman, který je s reprezentační dvacítkou na mistrovství světa v Egyptě. Naopak do sestavy by se mohl vrátit uzdravený útočník Kucka.

Na vítězství Kodaně si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,48. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články