Hlavní obsah

Slavia po prohře v Janově hostí Lille

Fotbalisté Lille jsou podle bookmakerů Tipsportu favoritem čtvrtečního utkání Evropské ligy na hřišti Slavie. Francouzi na úvod skupiny B remizovali se španělskou Valencií 1:1, Pražané si odvezli prohru 0:2 z Janova, kde proti rozjetému místnímu FC neměli šanci.

Foto: Italo Banchero, ČTK/AP

Fotbalisté Slavie během utkání v Janově

Článek

Slavii může těšit zlepšená forma v domácí soutěži. O víkendu svěřenci trenéra Karla Jarolíma sice jen remizovali 1:1 na hřišti nováčka Bohemians 1905, předtím ale doma zdolali nebezpečnou Ostravu. V tabulce je Slavia třetí, na vedoucí Jablonec ztrácí tři body.

K dispozici není Kaufman, zotavující se po zlomenině nohy, hrát by neměl ani Šmicer, který ale byl o víkendu už na lavičce náhradníků. Na operaci kolena se chystá Jaroslav Černý, virózu má Vomáčka. Na mistrovství světa v Egyptě je trojice Čelůstka, Pekhart, Hošek.

Na francouzské týmy se slávistům daří z padesáti procent. V Poháru UEFA (předchůdci Evropské ligy) vyřadili v sezóně 1995/96 Racing Lens, pak je až v semifinále vyřadil Girondins Bordeaux. V PVP Slavia vyřadila OGC Nice, po dvou remízách rozhodl o postupu Pražanů větší počet gólů vstřelených na hřišti soupeře. Naposledy před dvěma lety ve skupině Poháru UEFA na Strahově zvítězilo Monako 2:0.

Lille je v domácí soutěži až na 17. příčce, když ze sedmi zápasů dokázalo jedinkrát vyhrát. Naposledy doma zachraňovalo remízu s předposledním Nice. V poslední minutě vyrovnal na 1:1 Frau.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,81, na výhru Lille vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,7.

Reklama