Hlavní obsah

Poláci jsou venku marní, v Praze chtějí překvapit

Hra na stadiónech soupeře je nejslabším článkem fotbalové reprezentace Polska. Naši severní sousedé jsou v tabulce kvalifikační skupiny na předposledním místě zejména kvůli tomu, že ve venku dokázali zvítězit jen v San Marinu.

Článek

Slaboučkému soupeři ale dokázali v Serravalle vstřelit jen dva góly, což je nejméně ze všech účastníků skupiny. Slováci tam vyhráli 3:1, Češi i Severní Irové 3:0.

Od úspěchu v San Marinu už ovšem Poláci na bodový zisk čekají. V Bratislavě před rokem prohráli 1:2, z Belfastu odjeli s porážkou 2:3. A v Mariboru je před měsícem Slovinci vyprovodili s třígólovým přídělem.

Čeští fotbalisté spoléhají na uzdraveného Tomáše Rosického, špílmachr národního celku se úspěšně vrátil v utkání proti San Marinu. Se záložníkem Arsenalu reprezentace vyhrála 67 procent zápasů, bez něj je statistika výrazně nepříznivější.

Domácí potřebují v Praze zvítězit, aby si před závěrečným duelem proti Severnímu Irsku (14. října v Edenu) uchovali naději na druhé místo a baráž. Spoléhají také na Slovensko, které by mělo porazit Slovince a definitivně tak stvrdit postup na šampionát.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Poláků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama