Hlavní obsah

Češi se proti houževnatým Severním Irům pokaždé nadřeli

Nepříjemným soupeřem na závěr kvalifikace mistrovství světa 2010 jsou pro český tým fotbalisté ze Severního Irska. Ostrovní tým ve všech třech vzájemných duelech favorizovaného soupeře potrápil, před rokem byli Češi rádi za bezgólovou remízu v Belfastu.

Článek

Češi sice v sobotu porazili Poláky, po překvapivém vítězství Slovinců v Bratislavě ale ani výhra nad Severními Iry nemusí k druhému místu a postupu do baráže stačit. Slovincům stačí vyhrát na půdě slaboučkého San Marina.

Domácí ale v Edenu musejí soupeře porazit a doufat. Loni v Belfastu panovalo typické ostrovní počasí, v dešti a silném větru měly oba celky několik šancí, které ale na ministadiónku neproměnily.

V kvalifikaci mistrovství světa 2010 Češi z Belfastu odjížděli s vítězstvím 1:0, v odvetě v Teplicích pak v červnu 2001 zvítězili 3:1. Odpor houževnatého protivníka ale domácí zlomili až v závěru góly Kuky (40. a 88.) a střídajícího Baroše (90.).

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 1,32, na výhru Severního Irska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,7.

Reklama