Hlavní obsah

Fotbalisté zakončí kvalifikaci, postup na MS je hodně vzdálený

Minimální šance na postup mají před posledním utkáním kvalifikace mistrovství světa 2010 čeští fotbalisté. Ti v Edenu přivítají Severní Irsko, na jehož hřišti před rokem remizovali 0:0. Aby skončili druzí a probojovali se do baráže, musejí ostrovní celek porazit a doufat v šokující bodový zisk San Marina proti Slovinsku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Loučení s reprezentací čeká Marka Jankulovského.

Článek

Slovinci totiž v sobotu překvapivě zvítězili v Bratislavě a mají velkou šanci i na přímý postup. Pokud podle předpokladů nad outsiderem skupiny zvítězí a zároveň Slovensko nevyhraje v Polsku, posunou se na první příčku.

Na tu se už nemohou dostat čeští fotbalisté a doufají v zázrak. Sami přiznávají, že nejspíš jsou boje o Afriku marné. Přesto se chtějí s kvalifikací rozloučit důsledně, poslední zápas v národním celku nejspíše čeká Marka Jankulovského. Podle informací Sport.cz i trenéra Ivana Haška, jehož by měl po kvalifikaci nahradit nynější asistent Michal Bílek.

Češi ale hrají i národní koeficient, který bude rozhodovat o nasazení při losování kvalifikace mistrovství Evropy 2012. V bojích o Polsko a Ukrajinu mohou být Češi v nejsilnějším prvním koši.

Severní Irové mají stále také naději na postup do listopadové baráže, jejich šance jsou ale ještě nižší než ty české. Museli by v Praze vysoko zvítězit a zároveň by Slovinci museli v San Marinu prohrát. Proti českým fotbalistům se ale ostrovní tým dokáže vytáhnout, každý vzájemný souboj byl napínavý do posledních minut.

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Severního Irska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama