Hlavní obsah

Slavia se pokusí ve Valencii poprvé v Evropské lize bodovat

Dva zápasy, dvě porážky. Nepříliš lichotívá je dosavadní bilance fotbalistů Slavie v Evropské lize. Ve čtvrtek se český mistr pokusí oživit postupové naděje ve Valencii, která je se čtyřmi body v čele skupiny B. Jediná Slavia na premiérový zisk stále čeká.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář pražské Slavie Martin Vaniak (vlevo) gestikuluje ke svým spoluhráčům. Uprostřed stojí Martin Suchý, vpravo zklamaný Stanislav Vlček.

Článek

Valencie si na úvod skupinové fáze přivezla remízu 1:1 z Lille, poté porazila FC Janov 3:2. Své kvalita předvedla Valencie i v lize, kde dokázala ubránit hvězdy FC Barcelona. Katalánci byli nakonec s bezbrankovou remízou spokojení. Domácí doufají v nasazení útočníka Villy, jehož trápí stehenní sval.

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma nejprve prohráli v Janově 0:2, poté utrpěli doma debakl 1:5 od francouzského Lille. To ale třikrát skórovalo v posledních pěti minutách. V domácí soutěži se Slavia oklepala z porážky v derby a přivezla vítězství 2:0 z Kladna. Vedle dlouhodobých marodů zůstali v Praze i zranění Šmicer a Romanovs.

Oba celky se utkaly v Poháru UEFA 1996/97, postup Valencii vystřelil v Praze Gabriel Moya. Utkání ve Španělsku skončilo bezbrankovou remízou. V šesti zápasech proti českým soupeřům Valencie nikdy neprohrála.

Na vítězství Valencie si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 10,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,5.

Reklama