Hlavní obsah

Clijstersová a Heninová se v souboji bývalých jedniček porvou o triumf v Brisbane

Na ten zápas se těší všichni fanoušci tenisu. Finále prvního podniku sezóny WTA v Brisbane přinese duel Kim Clijstersové a Justine Heninové. Obě jsou Belgičanky, obě nedávno přerušily kariéru a vrátily se zpět. Obě byly světovou jedničkou. Mírnou favoritkou je podle bookmakerů Tipsportu vítězka posledního US Open Clijstersová.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Bývalá světová jednička Justine Heninová se vrací k tenisu

Článek

Clijstersová v semifinále porazila Němku Petkovicovou, předtím v divokém zápase udolala Lucii Šafářovou. Rodačka z Bilzenu prožívá veselejší úvod roku než loni, kdy zemřel její otec Leo.

Heninová hraje v Brisbane první turnaj po návratu na Tour a hned je ve finále. V semifinále si za 66 minut poradila s třetí nasazenou Srbkou Ivanovičovou. Rodačka z Lutychu v květnu ohlásila konec kariéry, start roku 2010 ovšem olympijskou vítězku opět zastihl na kurtech. „Věřím, že mohu být lepší než před pauzou,“ doufá sedmadvacetiletá tenistka.

Obě tenistky se utkaly již dvaadvacetkrát, mírně lepší bilanci má s 12 výhrami Heninová. Ta vyhrála poslední tři vzájemné duely. Vítězka námi vybraného zápasu si z Brisbane vedle 20 bodů do žebříčku odveze i prémii 37 tisíc dolarů.

Na vítězství Clijstersové si můžete vsadit v kursu 1,74, na výhru Heninové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,86.

Reklama