Hlavní obsah

Extraliga míří do poslední čtvrtiny, slibuje drama

Poslední třináctka kol čeká základní část probíhajícího ročníku hokejové extraligy. A o napětí není nouze! Rozhodnuto není o vítězi dlouhodobé části, o šestici jistých účastníků play-off ani o tom, který z celků bude nejhorší po dvaapadesátce duelů. Produktivitu stále vede slávista Roman Červenka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Slavie Roman Červenka před brankou Mladé Boleslavi

Článek

Nejlepší výchozí pozici má Plzeň. Západočeši s vynikajícím Martinem Strakou válí a před druhými Pardubicemi mají čtyřbodový náskok. Naposledy vyhráli na Spartě po prodloužení. Následující tři celky (Zlín, Třinec a Vítkovice) dělí jen tři body.

O šestou příčku, zajišťující první kolo play-off, se uchází sedm kandidátů. I dvanácté Karlovy Vary, obhajují titul, mají stále šanci. Na šestou Spartu ztrácejí jen šest bodů.

Nejlepší ofenzívou se pyšní Pardubice, které ve 39 zápasech nastřílely soupeřům 135 gólů. Na svůj stý gól v sezóně stále čekají České Budějovice a Brno. Nejvíce puků ze své sítě lovili brankáři Litvínova, celkem 148.

Produktivitu soutěže stále vede slávista Roman Červenka, jenž ve 37 utkáních získal 58 bodů (24+34). O bod méně má třinecký Ladislav Kohn, o dva plzeňské duo Martin Straka – Vlasák. Tabulku střelců vede s 25 góly sparťan Petr Ton, nejproduktivnějším obráncem je plzeňský Benda s 28 body. Nejtrestanějším hokejistou soutěže je s 153 trestnými minutami litvínovský Vopat.

U Tipsportu si můžete vybrat z bohaté nabídky sázkových příležitostí k nejvyšší české hokejové soutěži.

Reklama