Hlavní obsah

Tápající Slavii má pomoci probudit americký hokejista Clarke

Zastavit sérii mizerných výsledků má hokejistům Slavie pomoci zastavit Noah Clarke. Amerického útočníka získali Pražané na hostování do konce sezóny ze švýcarské Ambri-Piotty. Svěřenci trenéra Růžičky se trápí a v extralize jsou až osmí. Na záda jim ale dýchá kvartet pronásledovatelů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencům

Článek

Slavii tak hrozí, že se neprobojuje do play-off, což by bylo obrovské překvapení. Účinkem se minul nedávný příchod zkušeného gólmana Milana Hniličky, teď sešívaní doufají v impulz v podobě amerického forvarda.

Slavia se trápí zejména doma, kde má nejhorší bilanci z celé extraligové čtrnáctky. V 21 zápasech inkasovala hrozivých 74 gólů. Navíc se i pro zranění zad zadrhl tahoun Roman Červenka, který je přesto stále nejproduktivnějším hokejistou soutěže.

Naposledy Slavia prohrála vysoko 1:5 v Mladé Boleslavi, její jediný gól vstřelil až v poslední minutě Tomica. Na tříbodový zisk čekají sešívaní od 4. prosince a vítězného derby proti Spartě.

Další duel slávisty čeká v Třinci. Na vítězství Ocelářů si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,82. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama