Hlavní obsah

Dva poslední mistři se třesou o play-off, Vary hájí desáté místo na Slavii

Neveselo může být po základní části v kabině jednoho z posledních dvou mistrů hokejové extraligy. Úřadující šampión z Karlových Varů se po výměně trenérů mírně zvedl a aktuálně drží desátou příčku, zaručující předkolo play-off. Za zády má trápící se Slavii, která může v případě nedělního vítězství ve vzájemném duelu přeskočit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Slavie Josef Beránek s Václavem Skuhravým z Karlových Varů

Článek

Slavia se tabulkou stále propadá. V pátek prohrála v Třinci 2:3, z posledních devíti zápasů osmkrát prohrála. V Třinci sice Roman Červenka gólem a asistencí odpověděl na dvougólové vedení domácích, ve 49. minutě ale rozhodl David Květoň.

Karlovy Vary ve čtvrteční předehrávce udolaly předposlední Kladno 1:0, jediný gól vstřelil Košťál. Po neúspěšném Spenglerově poháru Západočeši vyhráli tři ze čtyř zápasů. Nejproduktivnějším hokejistou energie je Petr Kumstát se 30 body (12+18).

V první čtvrtině Vary doma prohrály se Slavií 1:4, v O2 Aréně pak zase díky dvěma gólům Pletky zvítězili Západočeši. zatím poslední vzájemné měření v probíhající sezóně doma Karlovarští zvládli, těsné vítězství 2:1 jim zajistil gól Deje z 50. minuty.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Karlových Varů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,82. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama