Hlavní obsah

Super Bowl je tady, svátek amerického fotbalu hostí Miami

V Miami proběhne letošní Super Bowl, vyvrcholení zámořské ligy amerického fotbalu NFL. Ve 44. ročníku změří síly New Orleans Saints a Indianapolis Colts. V Spojených státech se jedná o obrovský svátek, k obrazovkám zasednou milióny lidí, zápas je pravidelně beznadějně vyprodán a pekelně drahá je i s vyvrcholením NFL spjatá reklama.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Rozhodčí před finále české ligy amerického fotbalu - ilustrační foto

Článek

Indianapolis Super Bowl v klubové historii vyhrál dvakrát. V roce 1970, tehdy ještě tým sídlil v Baltimore. Druhý triumf slavili před třemi lety. New Orleans je v Super Bowlu poprvé.

Vedle drahé reklamy je Super Bowl typický i poločasovým vystoupením hvězd. Před rokem zahrál legendární Bruce Springsteen, dříve to pak byli například Rolling Stones, U2 nebo Paul McCartney. Letos vystoupí britští The Who.

Do play-off vůbec nepostoupil obhájce vítězství Pittsburgh, Oceláři zůstali těsně za branami vyřazovací části. Před rokem nejúspěšnější celek historie NFL (šest vítězství) ve finále porazil po dramatickém průběhu Arizonu Cardinals 27:23. Pětkrát trofej Vince Lombardiho získaly celky Dallas Cowboys a San Francisco 49ers.

Na vítězství Indianapolisu můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru New Orleans vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu po základní části, je k dispozici kurs 16.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama