Hlavní obsah

Fiorentina prahne po odvetě, Bayern zahajuje osmifinále LM doma

V minulé sezóně fotbalisté Bayernu Mnichov měli nad Fiorentinou v Lize mistrů navrch. Bavorský velkoklub v základní skupině prestižní soutěže Italy doma porazil 3:0, odveta skončila remízou 1:1. Fiorentina teď chce účty srovnat, šanci má v osmifinále Champions League. Úvodní duel ve středu hostí Allianz Aréna.

Článek

Bayern se do vyřazovací části dostal po parádním výkonu v Turíně, kde deklasoval domácí Juventus 4:1 a proklouzl na postupové druhé místo v tabulce. Navázat na vydařený výkon chtějí svěřenci trenéra Van Gaala i na jaře. A osmifinále nemá být konečnou. Tradiční klub je v parádní formě, v bundeslize má stejně bodů jako vedoucí Leverkusen. Naposledy Bayern porazil nebezpečný Dortmund 3:1, jeho góly vstřelili Van Bommel, Robben a Goméz.

Fiorentina je v Serii A na jedenáctém místě, naposledy prohrála 0:2 v Janově se Sampdorií. Svěřenci trenéra Prandelliho prohráli čtvrté z posledních pěti utkání. Nastoupit pro dopingový distanc nemůže rumunský útočník Adrian Mutu, rameno si v Janově vykloubil stoper Gamberini. V základní skupině E Ligy mistrů Fiorentina vyhrála pět ze šesti zápasů, prohrála jen na úvod v Lyonu.

Při posledním vzájemném měření Bayern doma v říjnu 2008 vyhrál díky trefám Kloseho, Schweinsteigera a Zé Roberta 3:0, listopadová odveta ve Fiorentině skončila remízou 1:1 (Mutu – Borowski). Italové nikdy v Německu nedokázali zvítězit, jediný bod získali před dvaceti lety remízou v Brémách.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Fiorentiny vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama