Hlavní obsah

Grygera jde s Juventusem proti bývalému klubu – Ajaxu

Pikantní duel čeká ve čtvrtek v Evropské lize českého reprezentanta Zdeňka Grygeru. Obránce Juventusu Turín se představí v Amsterodamu, kde jej čeká domácí Ajax. Z něj Grygera do Itálie zamířil. Není však jisté, že se devětadvacetiletý fotbalista do hry zapojí. V posledních utkáních „Staré dámy“, která bude chtít napravit vyřazení z Ligy mistrů, chyběl.

Článek

Ajax je v tabulce Eredivisie třetí. Na Twente Enschede ztrácí šest bodů, na vedoucí PSV Eindhoven devět bodů. V sobotu svěřenci trenéra Martina Jola zvítězili 2:0 v Heerenveenu. Amsterodam spoléhá na ofenzívu, v 23 utkáních nastřílel 65 gólů. Nebezpečný je zejména jeho kanonýr Suárez, který v probíhající ligové sezóně zaznamenal už 23 branek.

Juventus nedávno převzal trenér Zaccheroni, o víkendu se mohl radovat z vítězství nad FC Janov 3:2. Tři body Turínským zařídil veterán Del Piero, rozhodující gól vstřelil v 78. minutě z kontroverzní penalty. V tabulce Serie je Juventus šestý, opět se vrátil na pohárové pozice. Na čtvrtou Neapol ztrácí jediný bod.

Mezi oběma kluby panuje dlouholetá rivalita, oba se střetly v pohárových finále v letech 1973 a 1996. První vzájemné měření vyhrál Ajax díky hlavičce Johnyho Repa, Juventus Nizozemcům porážku vrátil ve finále Ligy mistrů o 23 let později. Italové zvítězili po penaltách, po 120 minutách byl stav 1:1. Naposledy se oba týmy utkaly v základní skupině LM v sezóně 2004/05, oba zápasy vyhrál 1:0 Juventus.

Na vítězství Ajaxu si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Juventusu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,81. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama