Hlavní obsah

Ligové jaro startuje, největším favoritem je Sparta

O víkendu se po zimní přestávce opět rozběhnou boje v nejvyšší fotbalové soutěži, kterou po podzimu vedou Teplice. Největším favoritem na titul je ale podle bookmakerů Tipsportu druhá Sparta, která má s jedním odehraným zápasem navíc stejně jako Severočeši 32 bodů. Obhájce Slavia je až sedmá s osmibodovou ztrátou. Mistr bude znám během pouhých jedenácti týdnů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Erich Brabec v dresu Sparty.

Článek

Teplice jsou před začátkem jarní části opatrné, ředitel František Hrdlička zatím mluví jen o účasti v pohárech. Trenér Plíšek v pauze piloval kondici svých svěřenců, nováčky v kádru jsou vytáhlý útočník Libor Došek a Matej Siva. Na celkové vítězství Teplic si můžete u Tipsportu vsadit v kursu 5.

Sparta chce zpět titul, navíc by ráda zopakovala double. V semifinále domácího poháru se fanoušci těší na derby se Slavií. Letenský klub v zimě získal dvě výrazné posily – reprezentačního záložníka Libora Sionka a bývalého kapitána Slavie Ericha Brabce. Ten v obraně nahradil Romana Hubníka, který odešel do Herthy Berlín. Střeleckou premiéru si už v přípravě odbyl Slovák Milan Lačný. Sparta je podle bookmakerů Tipsportu favoritem, na její zisk titulu si můžete vsadit v kursu 1,7.

Slavia se na podzim trápila, ale nadějí na mistrovský hattrick se ještě nevzdává. Hlavním cílem sice zůstává účast v evropských pohárech, přesto po titulu sešívaní stále pošilhávají. Přes výraznou ztrátu na vedoucí dvojici. V zimě navíc odešla stoperská dvojice Suchý – Čelůstka, na marodce jsou Hošek a Vomáčka, stejně jako Jaroslav černý a Kaufman. Brankářskou jedničkou bude Slovák Senecký, který do Edenu zamířil na hostování z tureckého Ankaragücü.

Počítat se musí i se třetí Ostravou a čtvrtým Jabloncem (který posílil nadějný útočník Pekhart), nejlepší umístění v historii (páté místo, stejně jako v roce 1994) by ráda udržela Plzeň. Zabránit sestupu se budou na jaře snažit Kladno a Bohemians Praha. Nejlepším střelcem podzimu byl s devíti góly mladoboleslavský veterán Marek Kulič.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama