Hlavní obsah

Tenisté jsou v Belgii favoritem, problémem může být nekvalitní antuka

V roli jasného favorita vyrazili k duelu prvního kola Davisova poháru do Belgie čeští tenisté. Ti v minulém ročníku prohráli až ve finále se Španělskem a letos by rádi úspěch zopakovali. V Bree si ale Češi stěžovali na nekvalitní antuku, na níž se mělo hrát. Sezóna totiž tradičně startuje na tvrdých površích, a tak bude rychlá adaptace na měkký podklad klíčová.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Čeští tenisoví reprezentanti v Davis cupu - zleva nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý po prohře se Španělskem.

Článek

Trenér Navrátil spoléhá na osvědčené duo Radek Štěpánek – Tomáš Berdych, které by mělo obstarat dvouhry. Pravděpodobné je i nasazení do sobotní čtyřhry. K týmu se připojil i Lukáš Dlouhý, který hrál na turnaji v Dubaji. Zbývajícím do party je Jan Hájek.

Nejlépe postaveným Belgičanem v žebříčku ATP je Olivier Rochus (59.), Xavier Malisse je na 87. příče, do elitní stovky se vešel i Steve Darcis (99.), Christophe Rochus je na 136. místě. V minulé sezóně musela Belgie bojovat o návrat do elitní skupiny, podařilo se jí to po vítězstvích nad Polskem a Ukrajinou (v baráži).

Dlouhodobá bilance jasně hovoří pro české tenisty, kteří nad Belgičany vyhráli sedmkrát z desíti případů. Naposledy se oba týmy utkaly začátkem února 2008, na taraflexu v Ostravě Češi zvítězili 3:2. Berdych se Štěpánkem získali potřebné tři body, do nedělních dvouher už nastoupili náhradníci.

Na zápasy úvodního kola Davis Cupu si můžete vsadit u Tipsportu.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama