Hlavní obsah

Návrat Michaela Schumachera tahákem startujícího MS formule 1

Návrat sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera je jednoznačným poutákem rozbíhajícího se mistrovství světa formule 1. Vedle rozsáhlých změn pravidel se značně měnilo osazenstvo jednotlivých stájí. První závod nového ročníku se stejně jako v roce 2006 jede o víkendu v Bahrajnu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Celé Německo bude v nadcházející sezóně podrobně sledovat, jak si po návratu do F1 povede Michael Schumacher.

Článek

Kalendář mistrovství světa byl rozšířen ze 17 na 19 závodů, premiéru zažijí fanoušci v Koreji. Nové je hodnocení závodů, body si nově rozdělí nejlepších deset jezdců – vítěz získá 25 bodů. V průběhu VC je zakázáno tankování, nádrž se tak zvětší ze 120 litrů na dvojnásobek.

Změny potkaly i startovní pole, místo deseti stájí by jich do šampionátu mělo zasáhnout dvanáct. Zanikla stáj Toyota, poprvé od roku 1994 se vrací stáj Lotus. Nováčky jsou Virgin racing miliardáře Bransona a HRT, jenž nahradil Campos. Z nejúspěšnějšího týmu minulého ročníku Brawn-GP se stal Mercedes, v jeho barvách se vrací Michael Schumacher.

Místo Räikkönena přišel k Ferrari Fernando Alonso, toho u Renaultu nahradil Polák Robert Kubica. K McLarenu zamířil mistr světa Jenson Button. I druhý jezdec Brawnu GP měnil působiště, Rubens Barrichello bude hájit barvy Williamsu. Parťákem Schumacheru u Mercedesu bude další Němec Nico Rosberg.

U Tipsportu si můžete vsadit na vítěze kvalifikace. Nejvíce bookmakeři věří Alonsovi (kurs 4), pak Hamiltonovi (4,5), Vettelovi (5) a Schumacherovi (6).

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články