Hlavní obsah

Formule má v Bahrajnu po volných trénincích, blýskl se Rosberg

Úvodní závod sezóny mistrovství světa formule 1 má za sebou páteční tréninky a v dobrém světle se ukázal jednačtyřicetiletý navrátilec Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa svůj vůz Mercedes provedl tratí ve třetím nejrychlejším času, nejlepší byl jeho stájový kolega Nico Rosberg. Mladý Němec zajel čas 1:55,409 minuty.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Michael Schumacher se svým stájovým kolegou Nico Rosbergem

Článek

Druhý byl Lewis Hamilton s vozem McLaren, stejně jako Schumacher na Rosberga ztratil necelou půlvteřinu. Mistr světa Jenson Button zaznamenal čtvrtý nejrychlejší čas, na prvních čtyřech příčkách se seřadili piloti stájí Mercedes a McLaren.

Vedle Schumachera se do seriálu mistrovství světa vrátilo i jméno Senna. Synovec legendárního Brazilce Ayrtona Senny Bruno pojede ve startujícím ročníku za stáj HRT. V Manámě ale Senna odjel v prvním tréninku jen tři kola, čas si měřit nenechal. Ve druhé session zaostal za nejlepšími o jedenáct sekund.

Vyhraje Michael Schumacher v probíhajícím seriálu alespoň jednu Velkou cenu? Na tuto speciální sázku si můžete u Tipsportu vsadit. Pokud německému jezdci věříte, můžete si vsadit v kursu 1,3. Na opačnou možnost vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,9.

Reklama