Hlavní obsah

Rooney nebo Torres? Aneb souboj kanonýrů ve šlágru Premier League

Boje o titul v Premier League jsou pořádně ostré, o cenné body bojují všichni tři favorité. Obhájce titulu Manchester United v nedělním šlágru hostí pátý Liverpool. Ten sice v pondělí porazil poslední Portsmouoth, předtím ale překvapivě prohrál ve Wiganu. Domácí si bez problémů poradili s Fulhamem 3:0. Fanoušci se těší na souboj kanonýrů – domácího Wayna Rooneyho a liverpoolského Fernanda Torrese.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney oslavuje gól proti Aston Ville ve finále Ligového poháru.

Článek

Rooney se v posledních týdnech prezentuje v parádní formě. Anglický reprezentační útočník dal Fulhamu dva góly, dvakrát se prosadil předtím i proti AC Milán v Lize mistrů. V posledních sedmi utkáních vstřelil Rooney třináct branek. Po zlomenině ruky se do sestavy vrací veterán Giggs, alespoň za rezervu už nastoupil Hargreaves.

Liverpool ve čtvrtek porazil 3:0 Lille a postoupil tak do čtvrtfinále Evropské ligy. Skóre otevřel proměněnou penaltou v 9. minutě kapitán Gerrard, dvakrát se poté trefil kanonýr Torres. V Premier League svěřenci trenéra Beníteze v pondělí porazili poslední Portsmouth 4:1, i tehdy dva góly vstřelil Torres. O pozdvižení se postaral španělský fotbalista Riera, který v týdnu kritizoval trenéra Beníteze. Zranění jsou Aurelio, Škrtel a také Riera.

Téměř přesně před rokem Liverpool vyhrál na Old Trafford 4:1, od té doby už ale uběhlo 53 týdnů. Rudí ďáblové prohráli poslední tři zápasy proti Liverpoolu, naposledy v říjnu 0:2. Góly vstřelili Torres (65.) a Ngog (90.+6).

Na vítězství Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1,66, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,27. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,53.

Reklama