Hlavní obsah

Ústí úvod finále první ligy zvládlo, zabere Chomutov doma?

Podle očekávání se do finále první ligy probojovaly celky Ústí nad Labem a Chomutova, které v základní části dohromady získaly 217 bodů (117+100). Domácí hokejisté, kteří dlouhodobou část suverénně vyhráli, úvodní dva duely zvládli. Série se nyní přesouvá do Chomutova, kde se domácí pokusí sérii zdramatizovat a případně vyrovnat.

Foto: Vladimír Borgula

Radost hokejistů Chomutova z gólů proti Ústí - archivní foto

Článek

Oba celky spoléhají na extraligou prověřené gólmany. V brance Ústí je veterán Dušan Salfický, za Chomutov chytá loňská opora Plzně Jan Chábera. Ten sice sezónu zahájil ve Spartě, po nevydařeném úvodu jej Pražané pustili do ambiciózního Chomutova.

První zápas byl úpornou bitvou do posledních minut. Skóre otevřel ústecký bek Gureň, ve 26. minutě ale vyrovnal Jeslínek. Důležité úvodní vítězství zajistil Lvům o čtyři minuty později Hovorka.

Druhý duel už byl ofenzivnější a produktivní útok Ústí se rychle prosadil. Už ve 4. minutě se po gólech Romana Pšurného a Alinče poroučel Chábera na střídačku, do hry přišel náhradník Hanuljak. Domácí si vedení udržovali a po závěrečné siréně se radovali z výhry 5:2.

Podaří se Chomutovu otočit vývoj série a zajistit si postup do baráže? Pokud svěřencům trenéra Rulíka věříte, je k dispozici kurs 2,6. Na celkový triumf Ústí nad Labem vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,37.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama